unistavanjestrsljenova.png

Uništavanje stršljena

Dezinsekcija stršljena predstavlja metodu kojom se u potpunosti istrebljuju ovi insekti na određenom mestu. Mi garantujemo suzbijanje stršljena.

 
 

Karakteristike

Stršljenovi su najveći insekti iz porodice osa kojima su jako su slični osim po veličini,  jer su odrasle jedinke veličine od 3 do 5 cm. Hrane se slatkim sokovima sa drveća, voća i slično, ali su poznati i kao dobri lovci. Zahvaljujući svojoj žaoci koja je dosta dugačka i sadrži otrov, ubod stršljena predstavlja opasnost za čoveka i životinje.

 

Razmnožavanje

 Svake godine u proleće, oplođena ženka koja je prezimila u skloništu, gradi novo gnezdo koje je obično na zaštićenim mestima, pod krovovima, na tavanima, u šupama, u šupljim stablima. Gnezdo je veličine saća od nekoliko spratova.

 

Štete

Stršljen nije agresivan insekt ali kada naprave gnezda previše blizu ljudi i ako se oseti ugroženim može biti izuzetno opasan. Njegov ubod izaziva jak osećaj pečenja, a njihova žaoka duboko prodire u kožu zbog čega i uzrokuje bol.

 Stršljenovi kada se alarmiraju, oni napadaju zajedno, što može predstaviti veliku opasnost, naročito za one koji su alergični na njegov otrov.

 

Rešenje

DezPro je firma koja garantuje suzbijanje stršljena. Rešite se ovih insekata brzo, bezbedno, po pristupačnoj ceni.

Naš profesionalni tim će vam pomoći da se oslobodite straha i opasnosti koje ove vrste ose donose.

 

Stršljeni